HTML

Dettingen @ the wild pig city

Nem fedezhetünk fel új földrészeket anélkül, hogy bátorságunk lenne szem elől téveszteni az ismert partokat.

Friss topikok

Linkblog

23.01.09

2009.01.23. 11:22 istibisti

hi everybody

ott tartottam, hogy kajálás faternál, ahogy a nagy könyvben meg van írva, finom kínai kajával várt az öreg, no meg metzingeni rosé borocskával, ami ásványvízzel kedvemre valónak bizonyult. ott eltöltöttünk egy csomó időt, beszéltünk sok mindenről, és szerencsére képekesek rendesen, németül is beszélni a népek ha nagyon megerőltetik magukat. aztán hazajöttünk, kívánságomra megnéztük egy filmet, a főétel angol szinkronos volt német feliratos körítéssel, hogy eléggé összezavarodjak; mindenesetre fasza volt, még párszor sztem megnézem szótárral az ölemben.

tegnap is jól telt, csomó mindent csináltam, amit ha részletesen leírnék, annyi lenne hogy eltelne a mai nap is és nem volna miről írni holnap, így csak szemezgetek. Thorstennel elmentünk Bad Urachba, ahova valósi ő, kb 5 perc innen, az egész környék ilyen dombos-erdős-természetes. leraktuk kocsit, majd elindultunk futni egyet az erdőbe, apró kavicsos-földes talajon. persze itt elég hideg volt, meg olykor havas-jeges volt a pálya, de nagyon jó volt végre mozogni egy egész becsületeset a friss levegőn. fák, patakok, sétáló emberek, lankás emelkedők, félig befagyott vízesés jellemezte utunkat. ma is menni akartunk, csak reggelre elkezdett az égből víz folyni, a szél tombol, cudar idő lett.
bár ahogy nézem otthon jobb idő van, és az otp pörög-pörög és lecsúszik a csúszdán még kétezeré' is.

a németem egyre jobb, persze még nem az igazi, de alakul. svábul még mindig nem tudok, reutlingeniek azt mondták h nagyon gányul beszélnek itt, Hochdeutch az igazi.

tegnap este jómagam volt a szakács, az eredeti terveket inkább nem vésem le, csak a végeredményt, úgyis az számít itt: tojásos-rizses-erőspistás-kolbászos-uncle bens. egész jól sikerült, így máskor is csinálok vmi zsákmacskát ha jók lesznek a srácok. egyéb tippek mit főzzek?

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bisti.blog.hu/api/trackback/id/tr11897365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donky 2009.01.23. 16:16:55

Első vagyok yeeah. Túrórudi?:P
Am ne erőlködj ilyen bonyolult kajákkal, főzzél nekik virslit virslivel, mi is mindig azt kaptunk:)

Donky 2009.01.23. 16:29:44

Jah még vmi, gyüjts egy kis pénzt, ha hazajössz beadjuk a vételi ajánlatunkat az otpnek:)

DeathZombie 2009.01.24. 02:32:40

Üdvözlet az országban !

Egy fontos szakmai jellegű kérdésre kíváncsi lennék. Mennyibe kerül felétek a szórakozóhelyeken egy korsó csapolt sör ? Felénk helytől függően 2-2,5 Euro között van a csapolt korsó Hasseröder. Gyanítom felétek még drágábban mérik a dolgot...

Ja iwiwen írtam a találkozási tervekről, bár ahogy elnézem sok időd nincs...

istibisti 2009.01.24. 09:48:23

wow, még egy kedves kommentező, nem is akárki teszi tiszteletét blogomon :P
kérlek szépen ez erősen változó, leginkább a minőségtől függően, mint mindenhol máshol a bolygón. de ja, 2euró környékétől kezdődnek a csapolt sörök, városban elit környéken 3-3,5ért kortyoltam a nyáron, itt mondhatni falván akörül van ahogy írtad

istibisti 2009.01.24. 11:21:25

jaja majd kapsz egy túrórudit ha szépeket írsz nekem :P

otp-re azért még gyűjteni kell, a vén bajszos róka nem adja könnyen az aranytojást tojó tyúkot!
süti beállítások módosítása