hi everybody
ott tartottam, hogy kajálás faternál, ahogy a nagy könyvben meg van írva, finom kínai kajával várt az öreg, no meg metzingeni rosé borocskával, ami ásványvízzel kedvemre valónak bizonyult. ott eltöltöttünk egy csomó időt, beszéltünk sok mindenről, és szerencsére képekesek rendesen, németül is beszélni a népek ha nagyon megerőltetik magukat. aztán hazajöttünk, kívánságomra megnéztük egy filmet, a főétel angol szinkronos volt német feliratos körítéssel, hogy eléggé összezavarodjak; mindenesetre fasza volt, még párszor sztem megnézem szótárral az ölemben.
tegnap is jól telt, csomó mindent csináltam, amit ha részletesen leírnék, annyi lenne hogy eltelne a mai nap is és nem volna miről írni holnap, így csak szemezgetek. Thorstennel elmentünk Bad Urachba, ahova valósi ő, kb 5 perc innen, az egész környék ilyen dombos-erdős-természetes. leraktuk kocsit, majd elindultunk futni egyet az erdőbe, apró kavicsos-földes talajon. persze itt elég hideg volt, meg olykor havas-jeges volt a pálya, de nagyon jó volt végre mozogni egy egész becsületeset a friss levegőn. fák, patakok, sétáló emberek, lankás emelkedők, félig befagyott vízesés jellemezte utunkat. ma is menni akartunk, csak reggelre elkezdett az égből víz folyni, a szél tombol, cudar idő lett.
bár ahogy nézem otthon jobb idő van, és az otp pörög-pörög és lecsúszik a csúszdán még kétezeré' is.
a németem egyre jobb, persze még nem az igazi, de alakul. svábul még mindig nem tudok, reutlingeniek azt mondták h nagyon gányul beszélnek itt, Hochdeutch az igazi.
tegnap este jómagam volt a szakács, az eredeti terveket inkább nem vésem le, csak a végeredményt, úgyis az számít itt: tojásos-rizses-erőspistás-kolbászos-uncle bens. egész jól sikerült, így máskor is csinálok vmi zsákmacskát ha jók lesznek a srácok. egyéb tippek mit főzzek?